Update: Everton bevestigt komst van 'Big Sam' Allardyce naar Goodison Park

Update: Everton bevestigt komst van 'Big Sam' Allardyce naar Goodison Park

29-11-2017 15:27
28

Sam Allardyce wordt de nieuwe manager van Everton. Dat meldt Sky Sports. De coach zal snel worden aangesteld als opvolger van Ronald Koeman.

Daarmee heeft Everton na ruim vijf weken eindelijk weer een vaste manager. David Unsworth nam de taken van Koeman tijdelijk over, maar wordt door de clubleiding te licht bevonden voor een vaste aanstelling. Allardyce zat eerder met Everton om de tafel, maar twee weken geleden liepen de onderhandelingen spaak.

Craig Shakespeare, onlangs ontslagen als manager van Leicester City, zal waarschijnlijk de rechterhand van Allardyce worden bij Everton. De Engelse club voerde ook sollicitatiegesprekken met Shakhtar Donetsk-coach Paulo Fonseca en Ierland-bondscoach Martin O'Neill, maar de ontmoeting met Allardyce op dinsdag gaf voor grootaandeelhouder Farhad Moshiri de doorslag.

Update 13.59: Everton-grootaandeelhoduer Farhad Moshiri heeft aan Sky Sports bevestigd dat Sam Allardyce de nieuwe manager wordt. De opvolger van Ronald Koeman krijgt een contract tot het einde van het seizoen. "Ik wil hem echt de steun geven die hij nodig heeft. Hij kan zover gaan als hij wil."

Update 15.27: Via de officiële kanalen bevestigt Everton nu ook zelf dat Allardyce aan de slag gaat als manager op Goodison Park. Interim-trainer David Unsworth heeft nog wel de leiding tijdens het competitieduel met West Ham United van woensdagavond. Volgens Sky Sports tekent Allardyce een contract voor achttien maanden.