Breaking news

LIVE: Ajax op 0-2 na hulp van Feyenoord: opmerkelijke eigen goal Haps

Weg bij Ajax na De Boer-gesprek: Was er klaar mee al die jaren te wachten

Weg bij Ajax na De Boer-gesprek: "Was er klaar mee al die jaren te wachten"

Gepubliceerd: donderdag 30 november 2017 om 13:19do 30-11-2017 om 13:19

Mitchell Donald is na een avontuur in Rusland bij het Servische Rode Ster Belgrado beland. Tot 2011 was hij nog contractspeler van Ajax.

De Amsterdammers lieten hem destijds transfervrij naar Roda JC vertrekken. "Het was deels mijn eigen keuze. Ik kon mijn contract met een jaar verlengen, maar wist niet zeker of ik dan wel zou spelen", zegt Donald in gesprek met VICE Sports. "Ik had een goed gesprek met Frank de Boer, die toen hoofdtrainer was. Ik vroeg hem naar zijn oprechte advies. Ik kende hem nog vanuit de jeugd, dus ik wist dat hij eerlijk zou zijn."

"De Boer vertelde me dat hij mijn kwaliteiten kende, maar me geen speelminuten kon garanderen. Ik was oud genoeg om niet meer op de bank op mijn kans te wachten. Ik moest spelen, dus ik besloot voor mijn kans bij Roda JC te gaan. Roda JC was in die tijd een solide Eredivisieploeg. Het was de goede keuze om daarheen te gaan. Ik was er klaar mee om al die jaren te wachten", aldus Donald, die in 2014 Roda JC verliet voor een avontuur bij Mordovia Saransk.

De middenvelder wees een aantrekkelijk voorstel van Huddersfield Town daarvoor af. "Ze speelden toen in de middenmoot van het Championship en het zag er niet naar uit dat daar ooit verandering in zou komen. Verdomme, kijk nou naar ze. Ze zitten in de Premier League en doen het daar prima. Soms vraag ik me weleens af hoe die stap voor mij uitgepakt zou hebben, maar dat heeft eigenlijk helemaal geen zin. Het gaat nu ook goed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws