Broedertwist in de Eredivisie: Hij is vaak te sociaal, niet egoïstisch genoeg

Broedertwist in de Eredivisie: "Hij is vaak te sociaal, niet egoïstisch genoeg"

01-12-2017 08:02
3

Zondagmiddag staat er in de Eredivisie een ware broederstrijd op het programma. Ralf Seuntjens neemt het met VVV-Venlo in eigen huis op tegen het AZ van zijn broer Mats (foto).

De beide broers maken deel uit van een gezin met nóg drie zoons. "Het zijn wel haantjes allemaal. En alle vijf uniek; ze lijken qua uiterlijk en karakter totaal niet op elkaar. Als ze bij elkaar zijn, dan hebben de schoondochters het wel eens moeilijk met de drukte die ze maken", vertelt moeder Lilian aan De Limburger. "Toen ze nog klein waren, moesten ze één playstation delen. Wie verloor, moest vaak twee uur wachten voor ‘ie weer aan de beurt was. En fanatiek dat ze waren."

Ook de twee profvoetballers verschillen sterk van elkaar: Mats heeft meer talent, terwijl Ralf het vooral van zijn karakter moet hebben. "Ralf heeft er altijd zo hard voor gewerkt. We waren zo blij toen hij met VVV de eredivisie haalde. Ralf is heel sociaal. Hij is vaak niet egoïstisch genoeg. Een echte teamspeler. (…) Zoveel als die jongen loopt in een wedstrijd, het is niet normaal meer", aldus vader Kees.

VVV en AZ trappen zondagmiddag om 12.30 uur af in De Koel.