Stoelendans bij PEC: 'Ik zou Nijland kiezen, de beste voetballer van de drie'

Stoelendans bij PEC: 'Ik zou Nijland kiezen, de beste voetballer van de drie'

01-12-2017 08:30
17

PEC Zwolle is bezig aan het beste seizoen in de clubgeschiedenis, maar doet dat zonder een trefzekere aanvalsleider. Piotr Parzyszek (24), Stef Nijland (29) en Erik Israelsson (28) wisselen stuivertje in de punt van de aanval.

Zowel Parzyszek als Nijland scoorde pas één keer, terwijl Israelsson zelfs nog droog staat. Arnold Bruggink adviseert PEC-coach John van 't Schip een keuze te maken. "Aanvallers zijn gebaat bij vertrouwen. Ik zou voor Nijland kiezen. De beste voetballer van de drie", zegt de analist in het Algemeen Dagblad. "Parzyszek heeft mij niet kunnen overtuigen. Hetzelfde geldt voor Israelsson, die toch meer middenvelder is."

Santi Kolk snapt wel dat Van 't Schip het per duel bekijkt. "Kies je voor de een, dan zitten de anderen op de bank", zegt de voormalig aanvaller van de Zwollenaren. "Dit is een manier om ze scherp te houden. Wekelijks kijken welke spits het best bij de andere spelers past. Nijland is misschien de meest bekwame, de artiest. Maar ik denk dat Parzyszek het meest geschikt is, omdat hij andere spelers ontlast."

Bruggink en Kolk zijn het er wel over eens dat PEC in januari geen nieuwe spits moet halen. "Winteraankopen zijn vaak niet de beste. Bovendien heeft PEC al drie aanvallers", stelt Bruggink. Haal je er nu nog één bij, dan kan dat het groepsproces verstoren", voegt Kolk daaraan toe.