'Heel gunstige' loting voor België: 'Tegen Engeland is de klus al geklaard'

'Heel gunstige' loting voor België: 'Tegen Engeland is de klus al geklaard'

01-12-2017 18:18
13

Georges Leekens verwacht dat België probleemloos door de poulefase van het WK zal komen. De Belg zag dat de Rode Duivels werd gekoppeld aan Engeland, Panama en Tunesië. In 2014 was Leekens bondscoach van Tunesië.

"De Rode Duivels zullen zich probleemloos kwalificeren", zegt Leekens tegen Belga. "De tegenstanders mogen niet onderschat worden, maar ze zijn niet van het niveau dat ze België verontrusten. Engeland sluipt de laatste jaren weer naar de top, dat wordt een mooie afsluiter. Maar de klus zal dan al geklaard zijn."

België speelt eerst tegen Panama, daarna tegen Tunesië en besluit de groepsfase met een wedstrijd tegen Engeland. "De openingswedstrijd kan door de stress altijd moeilijk zijn, maar als je ambieert om het WK te winnen, moet je dat overleven. Gezien de individuele kwaliteiten van de Belgen en de terecht hoge ambities verwacht ik geen problemen", aldus Leekens. 

Een minpunt voor de Belgen is dat de selectie veel zal moeten reizen tijdens het WK. "Laat ons niet als echte Belgen klagen over de lange afstanden. Die vormen geen excuus. Dit is een heel gunstige loting."