Steun uit Nederland: België heeft 70% kans om het WK te winnen

Steun uit Nederland: "België heeft 70% kans om het WK te winnen"

01-12-2017 20:15
31

Jan Mulder zegt dat België 70% kans heeft om het WK te winnen. De analist beoordeelt Poule G met België, Engeland, Panama en Tunesië als een makkie voor de Rode Duivels. 

"De meeste mensen vinden dit een goede loting en ik ben het daar wel mee eens", zegt Mulder tegen Het Laatste Nieuws. "Maar dan bekijk je het op basis van de zwakke tegenstanders. Tunesië en Panama: die twee landen lijken me echt te doen. Bovendien moet België geen schrik hebben van Engeland. Die stellen altijd teleur op grote toernooien."

De Nederlander gelooft rotsvast in een triomf voor onze nationale ploeg. "België heeft 70% kans om het WK te winnen. Anders doe je de grote klasse van België tekort. Door hun ervaring schat ik Brazilië iets hoger in. Frankrijk geef ik ook wel veel kans."

Mulder geeft bondscoach Roberto Martinez huiswerk mee. "De tandem De Bruyne – Hazard werkt nog niet zoals het moet. Die moet beter afgestemd worden. Dan heeft België echt veel kans om ver te komen. En ik zou Radja Nainggolan altijd meenemen. Dat lijkt me toch vooral een intermenselijke kwestie. Hij wordt totaal niet begrepen door Martinez."