Familie Nouri wilde second opinion, Ajax bestrijdt kritiek over behandeling

Familie Nouri wilde second opinion, Ajax bestrijdt kritiek over behandeling

01-12-2017 21:38
71

De familie van Abdelhak Nouri vroeg een second opinion van een neurochirurg uit Miami, om hem over de herstelkansen van de voormalig Ajacied te laten oordelen. Dat meldt de Volkskrant vrijdagavond. Over de uitkomst doet de familie geen mededelingen.

Nouri stortte op 8 juli van dit jaar ineens neer tijdens een oefenduel van Ajax met Werder Bremen. De Volkskrant sprak vijf specialisten die ieder twijfels uitspreken over de behandeling, die live op televisie te volgen was. De reanimatie zou te laat zijn begonnen. Wel vermelden ze erbij dat ze als wetenschappers geen bewijs hebben en hun mening baseren op basis van tv-beelden.

Wedden

Meer odds

Ajax weerlegt de kritiek en is vanwege medisch beroepsgeheim terughoudend met het verstrekken van informatie. "Onze dokter is een geregistreerd medisch specialist en hij voldoet aan alle daarvoor geldende verplichtingen, waaronder jaarlijkse nascholing. De behandeling, die wordt gevolgd bij bedreiging van vitale functies, is verlopen conform de ATLS-criteria (Advanced Trauma Life Support), die zijn opgenomen in het Football Doctor Education Programme van de UEFA", zo laat Ajax aan de Volkskrant weten.

De familie is Ajax dankbaar voor de hulp, maar wil meer te weten komen over wat zich precies heeft afgespeeld in Oostenrijk. Ook over de behandeling op het veld. De familie wil dat horen in een taal die vrij is van medisch jargon. De familie van Nouri richt een stichting op voor de voormalig voetballer met als doel om validen en minder validen met elkaar te laten sporten.