Perez over worstelende Ajacied: 'Écht speciale zie ik nog, maar wel veel minder'

Perez over worstelende Ajacied: 'Écht speciale zie ik nog, maar wel veel minder'

02-12-2017 07:16
6

Kasper Dolberg heeft het dit seizoen moeilijk bij Ajax, maar zijn grote talent is nog altijd aanwezig. Dat stelt oud-voetballer en analist Kenneth Perez in het Algemeen Dagblad.

"Dat écht speciale zie ik nog steeds bij hem", aldus Perez. "Maar wel veel minder. Neem die wedstrijd in de Kuip tegen Feyenoord (twee goals als invaller, red.). Hij was gepasseerd en dan veronderstel je dat hij niet lekker in zijn vel zit. Dan komt hij erin en merk je daar niets van. Hij scoorde zelfs met een stift. Dat blijft bijzonder. Daarom geloof ik niet dat we ons vorig seizoen hebben vergist."

De komst van Klaas-Jan Huntelaar, gehaald als tweede spits maar al snel eerste spits, zat de Deen dwars. "Dolberg kon daar blijkbaar niet goed mee omgaan, anders had hij zijn basisplaats niet verloren. Juist het aangaan van die concurrentie is zo'n wezenlijk onderdeel van het vak. Dat wordt alleen maar zwaarder als hij later in een topcompetitie speelt. Ook dat bepaalt of je wel of geen échte topspits bent."

Perez weet hoe het kan verkeren. "Ik heb zelf altijd heel hoog opgegeven over Viktor Fischer. Ik heb hem getraind in de jeugd bij Ajax. Die jongen was zó goed, maar heeft nu geen basisplaats bij Mainz. Dus je moet voorzichtig zijn om spelers heel snel, heel groot te maken", aldus Perez.