Potentie van Eredivisie-coach enorm: 'Ik denk dat hij een grote trainer wordt'

Potentie van Eredivisie-coach enorm: 'Ik denk dat hij een grote trainer wordt'

02-12-2017 13:04
17

Robert Molenaar staat met Roda JC op de laatste plaats in de Eredivisie, maar technisch directeur Harm van Veldhoven wordt nog altijd bijzonder enthousiast van de mogelijkheden van de coach. Hij voorziet een grote toekomst.

"Ik denk dat Robert Molenaar een grote trainer wordt", zegt Van Veldhoven in de Limburger. "Hij werkt gestructureerd, communiceert goed met spelers en staf, zeurt nooit over versterkingen. De start was extreem moeilijk. Er was geen lastiger schema denkbaar dan dat van Roda. Vijf uitwedstrijden in de eerste zeven duels. Als ik echt door de resultaten heen kijk, zie ik de laatste zes wedstrijden iets ontstaan. Er komen nu veel thuiswedstrijden, nu komt het eropaan. Volwassener worden, meer rendement."

Van Veldhoven wil zijn eigen lot niet aan die van Molenaar verbinden. "Nee, ik mag dat nooit aan iemand verbinden. Niemand is belangrijker dan Roda JC. Iedereen werkt in functie daarvan, als dat niet zo is, wordt hij of zij meteen aangesproken. Ik heb een hekel aan egotripperij. Mensen die zo waren, heb ik als trainer niet opgesteld, zaakwaarnemers van dat kaliber heb ik altijd genegeerd."