Groningen slaat hard toe en wint eerste uitwedstrijd van het seizoen

02-12-2017 20:25
6

FC Groningen heeft de eerste uitzege van het seizoen binnen. De geplaagde ploeg van Ernest Faber boekte een overtuigende overwinning bij ADO Den Haag: 0-3.

De wedstrijd was in de beginfase niet bepaald het aanzien waard. De spannende momenten waren dan ook op één hand te tellen, maar na de openingsfase kwam het duel meer tot leven. Beide ploegen kregen kansjes, maar Groningen kwam op slag voor rust op voorsprong via Ritsu Doan. De Japanner profiteerde van geschutter van Donny Gorter en kon de bal langs Robert Zwinkels schuiven.

Op het moment dat ADO de gelijkmaker in de tweede helft kon ruiken, sloeg Groningen genadeloos hard toe. Door de goal van Oussama Idrissi leek de wedstrijd dan ook beslist. Bjorn Johnsen liet na om de 1-2 te maken voor de Hagenaars, waarna Juninho Bacuna de wedstrijd definitief in het slot gooide: 0-3.

Groningen schiet met de drie punten op de ranglijst weinig op, de ploeg van Faber komt in punten gelijk met nummer twaalf VVV-Venlo. ADO had bij winst ineens op de achtste plek kunnen staan.