Furieus begin levert Willem ll drie punten op, Heracles geen schijn van kans

02-12-2017 22:34
10

Een stormachtig begin tegen Heracles Almelo heeft Willem ll drie broodnodige punten opgeleverd. De ploeg van Erwin van de Looi won thuis met 3-1, maar had een veel grotere uitslag neer moeten zetten.

De wedstrijd was pas drie minuten oud toen Fran Sol de 1-0 maakte. De Spaanse spits werkte de bal achter zijn standbeen langs in het doel. Na twaalf minuten kwam Willem ll via Bartholomew Ogbeche zelfs al op 2-0. De Nigeriaanse spits krikte zijn doelpuntengemiddelde flink op, nadat hij in de twintigste minuut ook de 3-0 verzorgde. Heracles leek rijp voor de slacht, maar scoren lukte Willem ll niet meer. Een 5-0 voorsprong na veertig minuten spelen had niet eens geflatteerd geweest. Heracles maakte in de eerste 45 minuten geen schijn van kans tegen de Tilburgers.

Willem ll ging in de tweede helft vrolijk door met waar het in de eerste helft mee begon, maar zonder doelpunten. De Tilburgers hadden wel meer moeite om de Almelose defensie te verschalken. De storm ging liggen, waarna Heracles in de 85e minuut de aansluitingstreffer kon maken. De goal van Sebastian Jakubiak kwam echter veel te laat.

Willem ll zet het puntenaantal op veertien, maar is nog niet uit de zorgen. De Tilburgers staan echter niet meer in de degradatiezone. Heracles had bij winst in de buurt kunnen komen van Feyenoord.