PSV'er maakt zich geen illusies: 'Gelukkig als we de titel pakken, geen WK nodig'

PSV'er maakt zich geen illusies: 'Gelukkig als we de titel pakken, geen WK nodig'

03-12-2017 08:53
36

Daniel Schwaab spreekt tegen dat PSV te veel op de counter speelt en te afhankelijk is van topscorer Hirving Lozano. De 29-jarige Duitser beaamt dat de Eindhovenaren over geluk niet te klagen hebben, maar maalt daar niet om.

"Ik kan me niet voorstellen dat onze supporters zeggen: de winst is binnen, maar het was een saaie wedstrijd", vertelt Schwaab aan de NOS. Hij vindt bovendien dat de Eredivisie-koploper wel degelijk aantrekkelijk voetbal speelt. "Je hoeft niet altijd tachtig procent balbezit te hebben om attractief voetbal te spelen."

"Het mooie aan ons team is dat we meerdere opties hebben. Wij kunnen snel druk zetten op de tegenstander, maar ook terugzakken en het moment afwachten", aldus de verdediger. "Onze speelstijl is misschien wat meer Duits. Daar zie je veel teams met een duidelijk plan. Teams die compact staan, goed verdedigen en dan snel naar voren spelen. Maar dat is misschien ook het moderne voetbal."

Hoewel Schwaab in de nationale jeugdelftallen van Duitsland samenspeelde met Mesut Özil, Sami Khedira en Manuel Neuer, schopte hij het nooit tot de hoofdmacht. Hij maakt zich richting het WK in Rusland geen illusies. "Ik doe er goed aan om me op PSV te richten. Als we de titel pakken, ben ik een gelukkig mens. Daar heb ik geen WK voor nodig."