'Allardyce wil misser Koeman rechtzetten: drie kandidaten voor Lukaku-opvolging'

'Allardyce wil misser Koeman rechtzetten: drie kandidaten voor Lukaku-opvolging'

03-12-2017 09:54
4

Hoewel Wayne Rooney inmiddels acht keer trefzeker was in de Premier League, ontbreekt het Everton nog altijd aan een adequate opvolger van Romelu Lukaku. Daar wil manager Sam Allardyce in januari verandering in brengen. Hij denkt daarvoor aan een andere Belg, Christian Benteke.

Dat meldt The Daily Mail. De belangstelling is enigszins verrassend te noemen, want Benteke scoorde dit seizoen in tien optredens nog geen een keer voor Crystal Palace. Allardyce kent de Rode Duivel echter van hun gezamenlijke periode op Selhurst Park, waar hij vorig seizoen nog aan het roer stond.

Benteke is één van de drie namen op het lijstje van Allardyce, samen met Jermain Defoe en Andy Carroll. Vorig seizoen was Benteke nog vijftien keer trefzeker. Hoeveel hij moet kosten is niet duidelijk. Zijn contract bij Crystal Palace loopt nog door tot medio 2020.

Allardyce, de opvolger van Ronald Koeman op Goodison Park, luisterde zijn debuut zaterdag op met een 2-0 zege op Huddersfield Town. The Toffees stegen daardoor naar de tiende plaats.