Zeefuik wijst naar zichzelf én naar Ajax-ploeggenoten: Vind ik geen excuus

Zeefuik wijst naar zichzelf én naar Ajax-ploeggenoten: "Vind ik geen excuus"

03-12-2017 11:29
64

Deyovaisio Zeefuik verloor voor de uitwedstrijd tegen FC Twente zijn basisplek bij Ajax. De negentienjarige verdediger verving tijdens de rust de geblesseerde Max Wöber, maar kon de uiteindelijke 3-3 niet voorkomen.

Zeefuik baalde van het puntenverlies. "In de eerste helft ging het goed. We speelden ze eigenlijk gewoon weg", laat hij weten aan Ajax Life. "En ja, in de tweede helft ging het wat minder. Dat kwam volgens mij omdat Twente Frenkie meer vast had gezet. Hij was voor rust onze spelmaker. Daardoor konden we in de tweede helft minder goed voetballen."

FC Twente vocht zich naar een punt door drie kopdoelpunten te maken. "Dat zij veel lengte hebben en wij kopsterke verdedigers misten, vind ik geen excuus. We moeten gewoon scherper zijn, eigenlijk. Als jij een bal niet mag koppen, dan mag je tegenstander hem ook niet koppen. Die situaties moeten we slimmer aanpakken", wijst Zeefuik naar zowel zichzelf als zijn ploeggenoten.

Hoewel PSV zondag kan uitlopen naar een voorsprong van tien punten, wil Zeefuik het landskampioenschap nog niet opgeven. De verdediger beseft echter dat de confrontatie met PSV van 10 december cruciaal is. "We moeten die wedstrijd gewoon winnen. Het is vervelend dat we hier gelijk hebben gespeeld. We moeten nu blijven winnen en mogen geen punten meer verspelen. Ik heb nog steeds geloof in de titel."