AZ passeert Ajax en stijgt door overwinning naar tweede plek in Eredivisie

03-12-2017 14:25
42

AZ is de nieuwe nummer twee van de Eredivisie. Door een 0-2 zege op VVV-Venlo, die in de laatste twintig minuten gestalte kreeg, gaan de Alkmaarders Ajax voorbij op de ranglijst.

Het moest van ver komen bij AZ, dat zondag veel moeite had met VVV. De Venlonaren kregen in de beginfase ook de beste kansen, maar aanvaller Torino Hunte had het vizier niet op scherp staan. Ralf Seuntjens raakte bovendien de paal uit een lastige hoek.

Toch dacht AZ voor rust op voorsprong te komen. Een doelpunt van Wout Weghorst werd echter afgekeurd, omdat scheidsrechter Bas Nijhuis een duwende beweging van Alireza Jahanbakhsh zag. Een kwartier voor tijd kreeg AZ alsnog loon naar werken. Seuntjens werkte de bal in eigen doel met een soort zweefduik: 0-1.

Extra zuur voor Seuntjens: bij tegenstander AZ stond broertje Mats in de basis. Bij VVV stonden er overigens nog twee broers aan de aftrap: Delano en Vito van Crooij. Zij konden een Venlose nederlaag niet voorkomen. AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos velde het vonnis met zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

Door de overwinning klimt AZ naar de tweede plek in de Eredivisie. De ploeg van trainer John van den Brom heeft nu twee punten meer dan Ajax. Koploper PSV staat op vijf punten van AZ en trapt om 14.30 uur af tegen Sparta.