PSV wint weer en richt vizier op Ajax: Dan sta je op dertien punten...

PSV wint weer en richt vizier op Ajax: "Dan sta je op dertien punten..."

03-12-2017 17:01
46

Na de 1-0 zege op Sparta gaat het vizier bij PSV op de uitwedstrijd tegen Ajax van volgende week. Luuk de Jong kijkt uit naar de Eredivisie-topper.

Als PSV volgende week wint, wordt de voorsprong op Ajax dertien punten. "We hebben ook nog AZ dat acht punten achterstaat. Dat moeten we niet vergeten", repliceert De Jong tegenover de NOS. "Maar goed, natuurlijk hou je het meeste rekening met Ajax op dit moment. Dat is denk ik de ploeg die het het langste kan volhouden en het meest gevaarlijk is."

"Het liefst winnen we natuurlijk die wedstrijd in de Arena", vervolgt de PSV-spits. "Dan sta je op dertien punten. Het gaat heel moeilijk worden, maar we hebben het de afgelopen jaren vaker gedaan. Het kan zeker, maar gaan bij een overwinning zeker nog geen polonaise lopen, want AZ is er ook nog en het seizoen is nog lang."

De Jong maakte zondag tegen Sparta de enige treffer van de middag. Hij begon verrassend op de bank. "Je weet dat het kan gebeuren, maar het is natuurlijk teleurstellend om niet in de basis te staan. Het enige wat ik kan doen is reageren zoals ik vandaag heb gedaan. Ik werk keihard en wil belangrijk zijn voor het team. De winnende maken is dan extra lekker."