Ajax wint transferstrijd van Europese clubs: 'Speler verlossen van beslommeringen'

Ajax wint transferstrijd van Europese clubs: 'Speler verlossen van beslommeringen'

04-12-2017 19:23
85

Ajax was zeker niet de enige geïnteresseerde club in Hassane Bandé. De negentienjarige vleugelaanvaller van KV Mechelen tekende maandagavond een vijfjarig contract in Amsterdam, maar stond in de belangstelling van meer Europese clubs. Volgens De Telegraaf hadden ook PSV, Manchester United, FC Porto, Anderlecht, Club Brugge en Arsenal belangstelling.

"Bandé kreeg tientallen vragen tot transfers", vertelt Mechelen-voorzitter Johan Timmermans op de clubsite van de Belgen. "We wilden de speler verlossen van alle beslommeringen. Dit akkoord nu afsluiten, is daarom een win-win. Hassane heeft een geweldige transfer te pakken en als club hebben we een fantastische deal. Niet alleen financieel, maar op deze manier zijn we ook zeker dat hij zich tot het einde van dit seizoen 100 procent kan blijven focussen op KV Mechelen."

Maandag tekende Bandé een contract bij Ajax, maar hij maakt het seizoen af in Mechelen. Daarna komt hij naar Amsterdam. "Gezien hij bij Ajax tekende, kan hij zijn hoofd volledig vrijmaken en volop op onze wedstrijden focussen. Hijzelf is en blijft uiterst gemotiveerd om voor KVM te voetballen. KV Mechelen heeft Hassane een kans gegeven en hij is daar enorm dankbaar voor."