Jong PSV verliest van Fortuna na bizar slotstuk, hekkensluiter verliest weer

04-12-2017 21:55
15

Jong PSV heeft maandagavond kostbare punten verspeeld tegen Fortuna Sittard. De Eindhovenaren stonden vlak voor tijd nog op een 2-1 voorsprong, maar verloren uiteindelijk met 2-3. En dat is niet eens onterecht.

Fortuna kreeg namelijk de beste kansen tegen Jong PSV, dat continu stuitte op een uitblinkende Eloy Room. Tegen de verhoudingen in kwam de ploeg van Dennis Haar via een prachtige goal van Donyell Malen op voorsprong. Vanaf dat moment ging het lopen bij Jong PSV, dat vlak voor rust zelfs op 2-0 kwam via Sam Lammers. In de tweede helft kwam Fortuna terecht op 2-1, nadat de ploeg diverse grote kansen had gemist. In de slotfase kwam de huidige nummer twee van de Jupiler League via de strafschopstip op 2-2 en een minuut later zelfs op 2-3, omdat Jong PSV stond te slapen. De Eindhovenaren hadden gedeeld vijfde kunnen staan, maar laten die kans liggen.

Jong FC Utrecht blijft zoeken naar de goede vorm. Maandagavond werd er in eigen huis verloren van FC Emmen (1-2). De hekkensluiter van de Jupiler League kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong via David, maar incasseerde na rust twee treffers. Die werden gemaakt door Alexander Bannink en Michiel Hemmen. Dankzij de zege klimt Emmen in punten over Jong PSV heen en bezet het plek zes.