Perez snapt Ajax niet en kijkt naar Bayern: 'Raar dat ze niet die positie innemen'

Perez snapt Ajax niet en kijkt naar Bayern: 'Raar dat ze niet die positie innemen'

04-12-2017 22:30
133

Kenneth Perez begrijpt niet waarom Ajax in Nederland niet dezelfde status heeft als Bayern München in Duitsland. De Duitse grootmacht lijkt een abonnement te hebben op landstitels in de Bundesliga, daar waar Ajax sinds 2014 geen kampioen meer geworden is, ondanks dat het veruit de rijkste club van Nederland is. 

"Wat ik onbegrijpelijk vind is dat ze niet een veel grotere positie innemen in het voetbal", zegt Perez bij Natafelen met Kees van FOX Sports. "Het is raar dat ze niet allang een positie als die van Bayern München hebben ingenomen. PSV en Feyenoord hebben financieel veel minder mogelijkheden. Of Keizer, De Boer, of Stam nou de trainer is. Ik vind het raar dat ze niet die positie innemen zodat ze ongenaakbaar zijn."

Ajax staat momenteel met tien punten achter op PSV. Commentator Leo Driessen denkt dat het huidige seizoen de prullenbak in kan. "Ajax is dit seizoen hoogst onberekenbaar en gaat van wedstrijd tot wedstrijd. Ik denk dat Ajax er verstandig aan doet om te vergeten dat ze kampioen moeten worden. Dan maar richten op de tweede plaats. Ajax is dit seizoen is niet de topclub waar je wat van mag verwachten. Ze doen er verstandig aan om dat voor dit seizoen maar te accepteren."