PSV-duo wordt regelmatig bekritiseerd: 'Dat is nu eenmaal zo bij topclub'

PSV-duo wordt regelmatig bekritiseerd: 'Dat is nu eenmaal zo bij topclub'

04-12-2017 22:47
21

Daniel Schwaab is in zijn eerste 34 wedstrijden als PSV'er ongeslagen gebleven en daarmee heeft hij het record van Soren Lerby geëvenaard. Op dat record is de 29-jarige Duitse verdediger trots.

"Maar zolang ik met Josh blijf spelen haal ik hem nooit in", doelt Schwaab in gesprek met Voetbal International over collega Joshua Brenet, die al 53 duels ongeslagen is voor PSV. "Of het geluk is dat als wij spelen we niet verliezen? Nee, dat Brenet en ik zo lang ongeslagen zijn, is geen toeval. Dat heeft ook zeker met kwaliteit te maken. We zijn zelfverzekerd en dat mogen we ook zijn."

Schwaab zegt dat dat puur zelfvertrouwen is. "Zelfvertrouwen ja, arrogant nee. Of het mijn beste seizoen is? Het is vooralsnog een heel goed seizoen voor ons. Ik ben met Leverkusen een keer tweede geworden in de Bundesliga. Het is belangrijk dat ik dit niveau vasthoud en me zelfs nog iets verbeter. Als dat lukt, en ik hou het tot het einde vol, dan kan ik misschien zeggen dat dit het beste seizoen in mijn carrière was."

Schwaab en Brenet zijn PSV'ers die regelmatig bekritiseerd worden. Eerstgenoemde speler haalt zijn schouders op. "Als je niet succesvol bent en even uit het elftal verdwijnt, word je vaak bekritiseerd. Dat is nu eenmaal zo als je bij een topclub speelt. Ik heb geleerd daarmee om te gaan."