'Ik kende Van der Sar en Overmars niet, maar zag Suarez en Zlatan aan de muren'

'Ik kende Van der Sar en Overmars niet, maar zag Suarez en Zlatan aan de muren'

05-12-2017 08:07
22

Hassane Bandé vindt dat hij zijn transfer naar Ajax zelf heeft afgedwongen. De negentienjarige aanvaller is wel blij dat KV Mechelen een torenhoge transfersom voor hem ontvangt. "Ze verdienen het. Een jaar geleden geloofde niemand in mij."

"Dit is een stap hogerop. En iedereen wint. Het is ideaal dat ik nog zes maanden in Mechelen kan blijven, de club heeft me nodig", zegt Bandé in Het Nieuwsblad. De Burkinees was naar eigen zeggen niet nerveus. Zijn transfer raakte maandag in een stroomversnelling. "Nerveus? Nee. Maar het was wel een grote dag voor mij."

Bij Ajax maakte Bandé kennis met directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar. "Ik kende hen eigenlijk niet. In de kleedkamer zag ik wel bekende gezichten, Ibrahimovic en Suarez hingen er aan de muren." Hij geeft eerlijk toe dat Ajax niet zijn droomclub is. "Neen, het is gewoon een heel goeie ploeg. Ik droom van nog veel meer. Maar ik wil hier eerst belangrijk worden en veel goals maken."

Bandé beseft dat het snel is gegaan. "Ik heb nog maar zes goeie maanden bij KV Mechelen achter de rug, ik was niet gehaast om te vertrekken. Maar er waren veel clubs die interesse toonden. We hebben goed nagedacht en de juiste keuze gemaakt." Daarmee gaat hij in zes maanden van de Burkinese tweede klasse naar Ajax. "Gek? Nee, dit is verdiend. Ik ben hier geraakt door hard te werken."

Bang dat hij ondersneeuwt in Amsterdam is Bandé niet. "Timide? Ja, alleen buiten het veld. Op het veld ben ik dat zeker niet."