Van Bronckhorst waarschuwt Nederlandse clubs in Europa: Niet eenvoudig

Van Bronckhorst waarschuwt Nederlandse clubs in Europa: "Niet eenvoudig"

05-12-2017 18:28
69

Eric Botteghin is mogelijk vóór de winterstop nog inzetbaar bij Feyenoord. Het herstel van de Braziliaanse verdediger verloopt voorspoedig.

Dat bevestigde Giovanni van Bronckhorst dinsdag voor de laatste Champions League-wedstrijd, thuis tegen Napoli. Botteghin leek pas in 2018 weer inzetbaar door een knieblessure, maar herstelt sneller dan verwacht. Hij trainde dinsdag mee met de selectie. Hoewel hij nog niet alles kon meedoen, verwacht Van Bronckhort snel groen licht van de medische staf.

Van Bronckhorst liet zich dinsdag ook uit over Nicolai Jörgensen. De Italiaanse pers was benieuwd naar de Deense spits, die zich vorig seizoen tot topscorer van de Eredivisie kroonde. "De meest complete spits die we hebben en belangrijk in het samenspel van de rest van de ploeg", aldus Gio, die weet dat het nog puntloze Feyenoord dit seizoen geen goede zaken heeft gedaan voor Nederland op de coëfficiëntenlijst.

"Natuurlijk hebben wij nog iets te zoeken in de Champions League, maar Nederlandse clubs zullen zich de komende jaren via een voorronde moeten zien te plaatsen. En dat is niet eenvoudig. Of ons Champions League-avontuur een nachtmerrie is geworden? Totaal niet. De uitslagen hadden we niet op gehoopt, we hebben het moeilijk gehad maar het is wel de beloning dat we ons hebben gekwalificeerd."