Ooijer 'extra dankbaar': 'Op jonge leeftijd mijn beide ouders verloren'

Ooijer 'extra dankbaar': 'Op jonge leeftijd mijn beide ouders verloren'

06-12-2017 08:33
6

André Ooijer zet zich tegenwoordig in voor diverse goede doelen, waaronder Kika, FC Robinstijn en Spieren voor Spieren. De voormalig verdediger van onder meer Ajax en PSV, tegenwoordig actief als jeugdtrainer in Eindhoven, vertelt erover in De Telegraaf.

"Op jonge leeftijd - ik was 25 en 27 - heb ik mijn beide ouders verloren. Dan leer je de bodem van het leven wel kennen en dan weet je hoe belangrijk het is als er mensen voor je klaar staan en je helpen", aldus de inmiddels 43-jarige Ooijer, die probeert om ook de PSV-jeugd maatschappelijk bewustzijn bij te brengen. "Dan komt zeker de zin ter sprake over het besef dat het nooit vanzelfsprekend is om spieren te hebben die het 'doen'. En dat wij als gezonde mensen heel veel geluk hebben die daadwerkelijk te kunnen gebruiken om te trainen en wedstrijden te spelen."

"Ik heb zelf ooit ook de New York marathon gerend voor Kika en samen met Jeroen Zoet meegedaan aan de Spierathlon", vervolgt de oud-verdediger zijn verhaal. "En met elke club waarvoor ik heb gespeeld, bezochten we in de decemberperiode ziekenhuizen en zieke kindjes. Ook die bezoekjes heb ik nooit als een verplichting gezien, maar als onderdeel van het leven. Ze maakten me extra dankbaar."