Locadia kreeg volle laag na 'snotaap'-incident: K*nkerneger, Zwarte Piet. Aap

Locadia kreeg volle laag na 'snotaap'-incident: "K*nkerneger, Zwarte Piet. Aap"

09-12-2017 09:59
101

Jürgen Locadia wordt regelmatig racistisch bejegend, onthult hij in een interview met het NRC. De PSV-aanvaller kreeg het vooral stevig te verduren nadat hij in de kraker tegen Ajax van vorig seizoen ruzie kreeg met Justin Kluivert.

Locadia noemde kluivert na afloop een 'snotaap' en kreeg een vloedgolf aan racistische reacties over zich heen. "Ik kreeg zo veel berichten op Instagram. Extreme berichten. Honderden. Niet normaal. K*nkerneger, Zwarte Piet. Aap. Zóveel." Het heeft Locadia doen besluiten om het beheer van zijn social media-accounts uit handen te geven. "Dat was niet leuk om te lezen, man. Zoveel haatberichten. Ik bedoel: ik voetbal gewoon, maak een doelpunt. En dan dit."

Dit seizoen was het wederom raak voor Locadia en enkele van zijn ploeggenoten. Toen PSV na afloop van de uitwedstrijd tegen VVV richting kleedkamer ging, klonken er oerwoudgeluiden vanaf de tribune. "Ik ben er niet door geraakt. Wel gechoqueerd dat het nog steeds gebeurt", reageert de PSV-aanvaller, die er echter voor openstaat om de dialoog met de betrokkenen aan te gaan. "Ik ben wel beledigd. Maar het is niet zo dat ik met ze wil vechten of zo. Het zou ergens wel interessant zijn om te weten hoe zij denken. Waarom ze dat roepen."