'Volgens mij heeft hij Ajax wel honderdduizend euro per wedstrijd gekost'

'Volgens mij heeft hij Ajax wel honderdduizend euro per wedstrijd gekost'

09-12-2017 11:14
30

Derk Boerrigter verliet Ajax in 2013 met een zure nasmaak voor Celtic. De buitenspeler kwam op het einde nog amper aan spelen toe en werd voorbijgestreefd door Isaac Cuenca, de peperdure huurling van FC Barcelona.

"Volgens mij heeft hij wel honderdduizend euro per duel gekost", zegt Boerrigter tegen Ajax Showtime. "Hij moest doodleuk op mijn plek gaan voetballen en ik werd buiten de selectie gezet. Dat maakte me toen zo boos, ik was er echt klaar mee. Toen dacht ik ook: ik wil hier weg, dan ga ik maar bij een andere club voetballen."

Die andere club werd Celtic, maar ook daar slaagde hij uiteindelijk niet. Zijn contract bij de Schotse club werd in 2016 ontbonden. "Nee, dat kwam ook eigenlijk door allemaal lullige blessures. Dat begon eigenlijk bij Ajax in de voorbereiding, maar bij Celtic ging het mis. Die hebben mij toen volgestopt met pijnstillers en ik moest maar gewoon blijven doorgaan. Toen bleek dat het uiteindelijk om een botbreuk in mijn enkel ging. Ik neem de medische staf van Celtic dan ook heel veel kwalijk, dat was echt een schande."

Sinds zijn vertrek bij Celtic is Boerrigter clubloos. Naast Ajax heeft de vleugelaanvaller HFC Haarlem, FC Zwolle en RKC Waalwijk op zijn cv staan.