'Als ik dit seizoen nog wil spelen bij Ajax, moet ik Marcel Keizer zeggen'

'Als ik dit seizoen nog wil spelen bij Ajax, moet ik Marcel Keizer zeggen'

09-12-2017 12:35
16

Matthijs de Ligt noemt Marcel Keizer en Peter Bosz 'tegenpolen'. De achttienjarige Ajax-verdediger krijgt van Het Parool de vraag naar welke trainer zijn voorkeur uitgaat. 

"Tjonge, je maakt het me niet makkelijk", zegt De Ligt. "Het zijn bijna tegenpolen. Ze hebben weinig haar, maar daar houdt de vergelijking wel op. Als ik dit seizoen nog wil spelen, moet ik Marcel Keizer zeggen, maar ik vind beiden goede trainers. Marcel Keizer onderhoudt graag een goede band met zijn spelers. Hij maakt een praatje, houdt van een dolletje. Peter Bosz staat meer boven de groep. Daarin zit een verschil. Onder Peter Bosz heb ik mijn debuut in het eerste elftal gemaakt, daar ben ik hem dankbaar voor. Ik heb me kunnen ontwikkelen als speler. Maar daar heeft Marcel Keizer bij Jong Ajax ook een belangrijke rol in gespeeld."

De Ligt spreekt lovende woorden over Dávinson Sanchez, met wie hij vorig jaar in het centrum van Ajax stond. Sanchez speelt inmiddels bij Tottenham Hotspur. "Ik snapte hem wel. Hij doet het uitstekend. Hij brengt zijn enorme fysiek mee en hij staat tussen Toby Alderweireld en Jan Vertonghen in. Dat is niet verkeerd. Sánchez wordt echt getest op dat niveau. Hij groeit, wordt beter. Als hij bij Ajax was gebleven, was hij niet zover geweest als nu. Bij Ajax kon hij bij wijze van spreken de bal aan de tegenstander geven, hem inhalen en de bal weer afpakken. Met twee vingers in zijn neus."