Blunders van Castro leiden ruime thuiszege van AZ op Heracles in

Blunders van Castro leiden ruime thuiszege van AZ op Heracles in

09-12-2017 21:36
25

AZ heeft z'n plek als nummer twee op de Eredivisie-ranglijst verstevigd dankzij een overtuigende zege op Heracles Almelo. In Alkmaar werd er zaterdagavond met 5-0 gewonnen. Twee blunders van doelman Bram Castro leidden het pak slaag in. 

Voor Heracles begint AZ inmiddels een grote nachtmerrie te worden. De laatste acht opeenvolgende ontmoetingen tussen de twee clubs werden gewonnen door de Alkmaarders. Ook zaterdagavond ging het dus weer mis voor de ploeg van trainer John Stegeman. Voor de pauze waren Teun Koopmeiners en Wout Weghorst al dichtbij een goal geweest. Na de pauze ging Castro tweemaal zwaar in de fout. 

Wedden

Meer odds

Tien minuten na de pauze blunderde de goalie bij een lage voorzet van Alireza Jahanbakhsh. Via het been van Castro verdween de bal zomaar in het doel. Een kwartier voor het einde zag de sluitpost er wéér niet goed uit bij een slap schot van Guus Til. Met die 2-0 was de wedstrijd beslist. De late 3-0, 4-0 én 5-0. waren voor de statistieken. Jahanbakhsh, Weghorst en rechtsback Jonas Svensson scoorden. 

AZ heeft nu 34 punten uit 15 duels. Daarmee staat de ploeg van trainer John van den Brom op de tweede plaats, vijf punten voor op Ajax en vijf minder dan PSV. De koploper gaat zondagmiddag op bezoek bij Ajax. AZ is sowieso aan een hele fraaie reeks bezig. Het won al zeven keer op rij in de Eredivisie. Heracles Almelo vindt zichzelf terug op de negende plek op de ranglijst.