Nieuwe hekkensluiter in de Eredivisie na vermakelijk sneeuwduel in Kerkrade

Nieuwe hekkensluiter in de Eredivisie na vermakelijk sneeuwduel in Kerkrade

10-12-2017 14:32
17

Een vermakelijke sneeuwwedstrijd tussen Roda JC en FC Groningen heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. In Kerkrade scoorden beide ploegen twee keer: 2-2.

Ondanks een besneeuwd speelveld, besloot scheidsrechter Pol van Boekel - mogelijk op last van de KNVB en FOX Sports - om 'gewoon' af te trappen in Kerkrade. Dat leverde in de beginfase een bizar schouwspel op: normaal voetballen zat er haast niet in. Wonder boven wonder leek Roda JC wel goed om te kunnen gaan met de winterse omstandigheden.

Wedden

Meer odds

Dat bleek na een kwartier spelen, toen Simon Gustafson de openingstreffer aantekende na een gekeerd schot van Dani Schahin. Na een onderbreking van een kwartier om de lijnen weer zichtbaar te maken, kwam Roda JC zelfs op 2-0. Gustafson was opnieuw de gevierde man. De Feyenoord-huurling snoepte de bal af van Samir Memisevic en stiftte de bal fenomenaal achter Sergio Padt.

Roda JC kon de drie punten al ruiken, maar een intikker van Tom van Weert op slag van rust bracht de ploeg van trainer Robert Molenaar toch weer aan het wankelen. In de tweede helft, toen de sneeuw grotendeels van het veld was verdwenen en er zelfs een waterig zonnetje doorbrak, bleken de drie punten toch een brug te ver. Van Weert maakte vanaf de penaltystip zijn tweede van de middag. Adil Auassar kreeg rood.

Door het gelijkspel draagt Roda JC de rode lantaarn in de Eredivisie wel over aan FC Twente. De club uit Kerkrade heeft nu elf punten, één meer dan de nieuwe hekkesnluiter uit Enschede. FC Groningen klimt door het punt naar de twaalfde plek.