'Laf' PSV krijgt kritiek van Ziyech: Dan verwacht je wel iets meer dan dit

'Laf' PSV krijgt kritiek van Ziyech: "Dan verwacht je wel iets meer dan dit"

10-12-2017 21:11
52

Hakim Ziyech was niet bepaald onder de indruk van het spel van PSV tegen Ajax. De koploper van de Eredivisie leek met een defensieve speelstijl in ieder geval niet te willen verliezen in Amsterdam. Dat gebeurde wel: 3-0.

"Dat had ik niet verwacht. Je komt hier als koploper heen, dan verwacht je wel iets meer dan dit", zegt Ziyech in gesprek met Voetbal Inside. "Of laf daar een goed woord voor is? Dat denk ik wel. Of ze dit gaan veranderen? Dat weet ik niet. Daar kan ik niets over zeggen, omdat ik het niet weet."

Voorafgaand aan de wedstrijd zei directeur Edwin van der Sar dat een achterstand van dertien punten 'onacceptabel' zou zijn. Ziyech heeft echter niet het gevoel dat Ajax de baan van trainer Marcel Keizer gered heeft. "We zijn al lang ergens mee bezig. Tuurlijk hebben we onnodig punten liggen, maar dat ligt niet alleen aan de trainer. Die uitspraak hebben wij voor de wedstrijd niet gehoord. Wij wisten nergens van. Het enige waar wij ons op konden focussen was deze wedstrijd en die hebben we met 3-0 gewonnen."

Ajax speelde tegen PSV met drie vaste verdedigers en Frenkie de Jong als vierde, inschuivende verdediger. Ziyech ziet het wel zitten als Ajax voortaan zo speelt. "Ik vind het prima. Vorige week ging het ook wel redelijk, maar is het zuur dat je zo makkelijk goals tegen krijgt. Daar hebben we van geleerd. Vandaag hebben we géén tegengoals gekregen."