Als hij zijn koppie erbij houdt, is hij in mijn optiek de beste speler van Ajax

"Als hij zijn koppie erbij houdt, is hij in mijn optiek de beste speler van Ajax"

11-12-2017 09:10
33

Frenkie de Jong werd uitgeroepen tot man of the match, maar in de schaduw van de twintigjarige Ajacied speelden Hakim Ziyech en David Neres ook een uitstekende wedstrijd tegen PSV (3-0). Dat stelt Kees Kist.

De rapporteur van De Telegraaf geeft Ziyech een 8, terwijl Neres op een 7,5 kan rekenen. "Ziyech behoort tot de absolute top. Ook vandaag (zondag, red.) was hij weer heel bepalend", stelt Kist. "Zijn handelingssnelheid ligt bijzonder hoog en Hakim heeft de drang om altijd beslissende passes te geven. Het is een complete voetballer. Wanneer hij zijn koppie erbij houdt, is hij in mijn optiek de beste speler van Ajax."

Ook Neres, die na 61 minuten de ban brak in Amsterdam, krijgt complimenten. "Die jongen is constant dreigend en in de meeste gevallen is hij zijn tegenstander te snel af." De Braziliaan is met zeven goals en zeven assists in dertien Eredivisie-duels de meest productieve speler van de Eredivisie. Kist: "Als je die jongen vandaag rond ziet dartelen, weet je dat hij iets speciaal heeft. Hij gaat steeds beter voetballen en laat ook steeds vaker zien waarom Ajax veel geld voor hem heeft betaald."