Champions League-loting: Real tegen PSG, Chelsea tegen Barcelona

Champions League-loting: Real tegen PSG, Chelsea tegen Barcelona

11-12-2017 12:19
80

De wedstrijden in de achtste finales van de Champions League zijn bekend. De loting in Nyon heeft twee absolute krakers opgeleverd.

Real Madrid - Paris Saint-Germain en Chelsea - FC Barcelona zijn de topduels in de achtste finales van het miljardenbal. De Spaanse grootmachten hebben dus een zware dobber voor de boeg. Wat ook opvalt is dat de Italiaanse ploegen het niet slecht hebben getroffen met de loting. Juventus neemt het op tegen Tottenham Hotspur en AS Roma treft Shakhtar Donetsk. De Oekraïeners wonnen in de groepsfase twee keer van Feyenoord, dat met drie punten roemloos vierde werd in de poule.

Het Besiktas van Ryan Babel en Jeremain Lens zal ongetwijfeld op een betere loting hebben gehoopt: de Turken nemen het op tegen Bayern München, waar Arjen Robben speelt. Manchester United treft Sevilla, het Liverpool van Georginio Wijnaldum FC Porto en Manchester City het FC Basel van Ricky van Wolfswinkel. De heenwedstrijden in de achtste finale worden gespeeld op 13/14 en 20/21 februari. De returns staan voor 6/7 en 13/14 maart op de agenda.

De volledige loting:
Juventus - Tottenham Hotspur
FC Basel - Manchester City
FC Porto - Liverpool
Sevilla - Manchester United
Real Madrid - Paris Saint-Germain
Shakhtar Donetsk - AS Roma
Chelsea - FC Barcelona
Bayern München - Besiktas