'Waarom komt-ie er steeds in bij PSV? Hij moet met neus op feiten worden gedrukt'

'Waarom komt-ie er steeds in bij PSV? Hij moet met neus op feiten worden gedrukt'

11-12-2017 12:38
65

Als het aan Willy van de Kerkhof ligt blijft Gastón Pereiro woensdag tegen FC Groningen op de bank zitten. Het optreden van de middenvelder tegen Ajax kan het PSV-icoon absoluut niet bekoren. In Amsterdam was Pereiro wederom onzichtbaar.

"Het is een geweldige voetballer, maar hij laat het al weken niet zien", zegt Van de Kerkhof tegen Omroep Brabant. "Waarom komt-ie er steeds in? Ik denk dat het verstandig is als hij eens met de neus op de feiten wordt gedrukt. Hij speelt al weken matig."

Van de Kerkhof pleit dan ook voor een wissel bij PSV. "Ik denk dat er iemand in moet worden gezet die bereid is om tweehonderd procent te geven. Ik denk dat je dit soort spelers niet meer moet hoeven te motiveren voor zo'n topwedstrijd, maar die motivatie was gisteren ver te zoeken."

De voorsprong van PSV op Ajax is nu nog 'maar' zeven punten. "De platte kar moet nog maar even in de schuur blijven, al hebben we nog wel een riante voorsprong van vijf punten op AZ en zeven op Ajax. Het valt dus nog wel mee. Maar ik had in Amsterdam graag een opportunistischer PSV willen zien."