Van den Brom klapt voor Ajax: Goede ontwikkeling voor de totale competitie

Van den Brom klapt voor Ajax: "Goede ontwikkeling voor de totale competitie"

11-12-2017 13:36
33

John van den Brom is een gelukkige trainer. Door de 5-0 zege op Heracles Almelo en de nederlaag van PSV bij Ajax, is de Alkmaarse achterstand op de koploper geslonken naar vijf punten.

AZ nestelt zich in de Eredivisie al een aantal weken keurig tussen de traditionele topclubs. Vooral de manier waarop spreekt aan. "AZ is momenteel de voorbeeldclub van Nederland, voor iedereen. Mooi voetbal en een goede jeugdopleiding", zei Ron Jans, technisch manager van FC Groningen, zondagavond bij Studio Voetbal.

"Dat is mooi om te horen", grijnst Van den Brom bij NH. "Ik hoor eerlijk gezegd alleen maar mooie dingen van collega's over ons. Dat is mooi, dat is goed. Het is aan ons om dat elke week vast te houden. We moeten vooral niet gaan zweven en niet denken dat we een titelkandidaat zijn."

Toch staat PSV op nog 'maar' vijf punten van AZ na de 3-0 zege nederlaag bij Ajax. Van den Brom: "Dat is wat ik als AZ'er graag zie. We willen naar boven en nu de achterstand kleiner is, biedt dat perspectief. Als sportman moet je naar boven blijven kijken. Maar datzelfde geldt voor Ajax en PEC Zwolle. Een goede ontwikkeling voor de totale competitie."