'Natuurlijk kun je tegen Real Madrid spelen, maar dan betaal je 5 miljoen'

'Natuurlijk kun je tegen Real Madrid spelen, maar dan betaal je 5 miljoen'

11-12-2017 14:45
13

Henk ten Cate heeft een topweek achter de rug in de Verenigde Arabische Emiraten. Met El-Jazira plaatste de Nederlandse trainer (63) zich zaterdag voor de halve finale van het WK voor clubteams.

De tegenstander in die halve finale: Champions League-winnaar Real Madrid. Ten Cate kijkt reikhalzend uit naar het duel dat woensdag wordt gespeeld. "Daar wordt echt heel enthousiast op gereageerd", verklaart hij in De Telegraaf. "Natuurlijk kun je weleens tegen Real Madrid spelen. Maar dan betaal je daar vijf miljoen euro voor. Het is heel bijzonder dat we dat nu in een officiële wedstrijd, in de halve finale van het WK, onder de FIFA-vlag mogen doen in plaats van in een oefenduel. Het blijft een beetje surrealistisch."

Over de kansen tegen Real Madrid is Ten Cate, die al haast niet van de halve finale durfde te dromen, duidelijk. "Laten we wel wezen. Real Madrid is natuurlijk van een heel andere orde. Het wordt tegenhouden, de schade beperken en hopen op een counter. Maar het affiche is al geweldig. Voor de spelers, die een unieke ervaring krijgen, maar ook voor het volk. Real Madrid - Al-Jazira, dat ook nog eens ergens om gaat, in hun eigen land, krijg je niet vaak meer te zien."