Update: Vader Odegaard onthult breuk in enkel van zoon: Werd niet beter

Update: Vader Odegaard onthult breuk in enkel van zoon: "Werd niet beter"

12-12-2017 11:02
17

SC Heerenveen kan dit kalenderjaar niet meer beschikken over Martin Odegaard. Het van Real Madrid gehuurde talent kampte met een enkelblessure, waarnaar maandag in het ziekenhuis onderzoek is gedaan.

De Friezen waren aanvankelijk bang voor een breuk in de enkel en een lange absentie van de Noor. Wat de aard van de blessure precies is, wil technisch manager Gerry Hamstra echter niet kwijt. "Martin is onderzocht en zijn herstel verloopt goed, maar hij heeft meer rust nodig", was de bondige reactie van Hamstra tegenover de Leeuwarder Courant.

Odegaard miste de wedstrijden tegen Roda JC en VVV-Venlo en ook de confrontaties met Feyenoord, NAC Breda en AZ komen nog te vroeg voor de achttienjarige linkspoot. Odegaard was afgereisd naar zijn familie in Noorwegen en heeft al voor zichzelf getraind, maar lijkt in de laatste weken voor de winterstop niet meer wedstrijdfit te kunnen worden. Wanneer hij precies zijn rentree kan maken, is vooralsnog onduidelijk.

Update 12/12 11.02: De vader van Martin Odegaard heeft aan Aftonbladet bevestigd dat zijn zoon een enkelbreuk heeft opgelopen. De breuk bevindt zich aan de voorzijde van het gewricht en bestond al een tijdje. "Maar het werd niet beter. Uit de foto’s die zijn gemaakt, is deze blessure naar voren gekomen. Martin speelt voor kerst geen wedstrijden meer", aldus Odegaard senior, geciteerd door de Leeuwarder Courant.