PSV wil schade beperken na topper: 'Ons niet van de wijs laten brengen'

PSV wil schade beperken na topper: 'Ons niet van de wijs laten brengen'

12-12-2017 07:14
51

De kater is groot bij PSV na de verloren topper tegen Ajax (3-0). Routinier Daniel Schwaab probeert evenwel perspectief te creëren voor de volgende wedstrijd, op bezoek bij FC Groningen.

"Dat er meteen een volgende wedstrijd aankomt, is een groot voordeel", zegt Schwaab in het Eindhovens Dagblad. "We moeten ons niet van de wijs laten brengen en doorgaan waarmee we bezig waren. Dit moet een incident zijn geweest en in Groningen hebben we de kans om te bewijzen dat we veel beter kunnen dan we hier hebben laten zien."

Een dichte PSV-muur moest de onrust aanwakkeren bij Ajax, maar van de plannen kwam niets terecht. "Wij speelden onze aanvallers niet goed in, waardoor we onze sterke punten niet hebben benut", stelt de Duitser. "We hadden Hirving (Lozano, red.) bijvoorbeeld beter in het spel moeten betrekken."

PSV hoopt dat de gevolgen beperkt blijven in de titelstrijd, zeker met de wetenschap dat AZ en Ajax elkaar snel ontmoeten. "Als wij tot de winterstop onze wedstrijden winnen, staan we er nog altijd goed voor", houdt Schwaab de moed erin.