Eredivisie-verrassing dankt trainer: 'We doen bijvoorbeeld pilates'

Eredivisie-verrassing dankt trainer: 'We doen bijvoorbeeld pilates'

12-12-2017 07:31
21

Bram van Polen stond er in zijn elf jaar bij PEC Zwolle nog nooit zo goed voor op bijna de helft van de competitie. Volgens de aanvoerder komt dat niet in de laatste plaats door trainer John van 't Schip.

Van Polen ziet dat veel teams moeite hebben met de tactische aanpak van Zwolle. "Die wisten niet wat ze met Younes Namli en King (Ehizibue, red.) op rechts aan moesten. Maar wat ik echt een kwaliteit van de trainer vind, is dat hij altijd uitgaat van wat wij goed kunnen en dát doen we ook. Of het nou in de Arena is of thuis tegen PSV, hij past zich echt niet aan."

"Je ziet dat hij ervaring heeft opgedaan in het buitenland", vervolgt Van Polen, die van 't Schip vernieuwend noemt. "We doen bijvoorbeeld pilates, een trainingsvorm om de spieren soepel te houden, wat we nooit hadden gedaan." Ook zorgt de coach voor focus. "Als we op zaterdagavond winnen, dan kapt hij zondagmorgen als we op de club komen direct de euforie af."

Ook besloten trainen voor een wedstrijd komt uit de koker van Van 't Schip. "Dat soort kleine dingetjes in zijn aanpak heeft hij er echt in geramd binnen de club. Daaraan zie je dat hij in de top heeft getraind en gespeeld." Is de oud-aanvaller niet de ideale bondscoach? "Haha, van PEC naar Oranje is een grote stap hoor."

"Ik ga in ieder geval geen balletje opgooien bij de KNVB en slapende honden wakker maken. Laat hem maar lekker hier blijven", besluit Van Polen.