We hoorden het een paar uur later dan Ajax. Echt schandalig

"We hoorden het een paar uur later dan Ajax. Echt schandalig"

12-12-2017 08:55
34

Tommy Stroot, trainer van de vrouwenploeg van FC Twente, is woest op de KNVB. Hij baalt als een stekker van de manier van communiceren van de voetbalbond rondom het competitieduel met Ajax van afgelopen vrijdag. 

Vrijdagavond gingen Stroot en zijn elftal op bezoek in Amsterdam. Het veld op complex De Toekomst was dusdanig besneeuwd, dat het volgens iedereen onmogelijk was om een wedstrijd af te werken. "Na onze bespreking kwamen we buiten en vroegen we ons af of er eigenlijk wel gevoetbald moest worden", vertelt de coach aan dagblad Tubantia

"Uiteindelijk besloot de scheidsrechter om gewoon te gaan voetballen. Maar in de rust kwam hij hier alweer op terug en hebben we samen met Ajax overlegd om de wedstrijd alsnog te staken. Een goede beslissing, maar ik vraag me af of de scheidsrechter dat niet eerder had kunnen bedenken."

Maandag hoorde Stroot via-via dat de wedstrijd dinsdag wordt hervat. "We hoorden het een paar uur later dan Ajax. Echt schandalig." Hij snapt sowieso niet dat er zó snel wordt gespeeld. "Als je nu naar buiten kijkt, vraag je je eigenlijk opnieuw af of de wedstrijd morgen wel door zal gaan'. Wie betaalt de onkosten voor de bus en het hotel als het weer niet doorgaat?"

In een reactie laat de KNVB aan Tubantia weten 'dat de communicatie beter had gemoeten'.