In het kort: Dortmund wint weer eens, Palace in blessuretijd langs Watford

In het kort: Dortmund wint weer eens, Palace in blessuretijd langs Watford

12-12-2017 22:57
24

Bosz-loos Dortmund wint weer eens
Peter Stöger heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Borussia Dortmund gewonnen. De Duitsers wonnen met 0-2 op bezoek bij 1. FSV Mainz 05. Sokratis Papastathopolous en Shinji Kagawa maakten de doelpunten. Dortmund boekt de eerste zege sinds 30 september, toen er van FC Augsburg werd gewonnen. De Europa League-deelnemer staat met 25 punten op een vierde plek. Bayern München is koploper en heeft tien punten meer.

Crystal Palace wint in blessuretijd van Watford
Het Crystal Palace van Patrick van Aanholt en Jaïro Riedewald heeft in de slotfase gewonnen van Watford. De bezoekers kwamen na drie minuten spelen op voorsprong dankzij Daryl Janmaat, maar gingen niet met de drie punten van het veld af. In de 89e minuut maakte Bakary Soko gelijk en in de 92e minuut barstte het feest helemaal los omdat James Mc Arthur er ook nog 2-1 van maakte. Van Aanholt viel in, Riedewald bleef op de bank.

FC Utrecht-Feyenoord op 24 januari
Het afgelaste competitieduel tussen FC Utrecht en Feyenoord wordt op woensdag 24 januari 2018 om 20.00 uur ingehaald. Feyenoord en Utrecht laten dat dinsdagmiddag weten via de officiële kanalen. Afgelopen zondag kon de clash in stadion Galgenwaard niet doorgaan vanwege de barre weersomstandigheden. Drie dagen voor het uitduel in Utrecht, op 21 januari, gaat Feyenoord op bezoek bij Ajax.

De eveneens afgelaste wedstrijd tussen Sparta en Vitesse wordt op dinsdag 16 januari  om 20.00 uur gespeeld. 

Alderweireld in februari weer fit
Tottenham Hotspur moet het in december en januari stellen zonder Toby Alderweireld. Begin november liep de Belgische verdediger een hamstringblessure op tijdens het Champions League-duel met Real Madrid op Wembley (3-1 winst). Aanvankelijk was er de hoop dat Alderweireld begin januari weer fit zou zijn, maar manager Mauricio Pochettino verklaarde tijdens een persconferentie dat hij pas in februari 2018 weer op de international rekent. Mogelijk kiest Spurs ervoor om de verhuurde stopper Cameron Carter-Vickers terug te halen. Hij wordt momenteel verhuurd aan Sheffield United.