LIVE-discussie: 'Eredivisie-topper' tussen PEC en AZ in Zwolle

LIVE-discussie: 'Eredivisie-topper' tussen PEC en AZ in Zwolle

12-12-2017 19:59
24

Met PEC Zwolle-AZ, de nummers vier en twee van de ranglijst, staat dinsdagavond een topper op het programma in de Eredivisie. Voor beide ploegen is er weinig reden tot wisselen door het recente succes.

PEC begint dan ook ongewijzigd aan de 'topper'. Dat betekent dat Rick Dekker en Dirk Marcellis AZ-spits Wout Weghorst moeten zien uit te schakelen. Nicolas Freire zit op de bank. De Zwollenaren wonnen dinsdag voor de zesde keer op rij een uitduel, met 1-2 bij Excelsior, en vestigden daarmee een clubrecord.

Wedden

Meer odds

Bij AZ keert Stijn Wuytens terug in het elftal na een schorsing. Dat betekent dat Ricardo van Rhijn weer naar de bank verhuist. Verder voert coach John van den Brom geen wijzigingen door in zijn basisformatie na de 5-0 zege op Heracles Almelo van zaterdag.

De Alkmaarders staan slechts vijf punten achter op koploper PSV. Ook PEC is aan een uitmuntend seizoen bezig. Het team van trainer John van 't Schip staat op de vierde plek en heeft een achterstand van slechts vijf punten op AZ. Thuis werd er alleen van PSV verloren (0-1).

De opstellingen

PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Dekker, Marcellis, Van Polen; Saymak, Bakker, Thomas; Namli, Ondaan, Mokhtar

AZ: Bizot; Svensson, Wuytens, Hatzidiakos, Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh, Weghorst, Van Overeem