ADO wil transfer absolute smaakmaker tegenhouden: 'Wil naar WK met Marokko'

ADO wil transfer absolute smaakmaker tegenhouden: 'Wil naar WK met Marokko'

13-12-2017 07:55
19

Nasser El Khayati is dit seizoen goud waard voor ADO Den Haag, maar manager voetbalzaken Jeffrey van As is niet bang dat er in januari clubs met een flinke zak geld op de stoep staan. De Hagenaars willen niet meewerken aan een vertrek.

"Dat is ook voor hem het beste. Hij wil heel graag met Marokko naar het WK, dan heeft hij zulke wedstrijden nodig", zegt Van As tegen Voetbal International. "Bij ons is de ploeg redelijk afgestemd om zijn creativiteit. Het zou mooi zijn als hij bij ons een plekje op het WK verdient. Misschien komt er daarna écht een grote club voor hem." De 28-jarige aanvaller ligt tot medio 2020 vast bij ADO.

Als geen club zich meldt voor El Khayati, heeft Van As 'in principe geen wensen'. "We zullen pas in actie komen indien er een club komt voor een van onze spelers." Hij verwacht spoedig een akkoord te bereiken met middenvelder Danny Bakker, wiens contract na dit seizoen afloopt. Ook de gesprekken met doelman Robert Zwinkels verlopen positief.

Dat kan niet gezegd worden van de onderhandelingen met Tyronne Ebuehi, die in de zomer transfervrij is. De international van Nigeria staat in de belangstelling van clubs uit binnen- en buitenland. Zaakwaarnemer Wessel Weezenberg geeft aan dat Ebuehi nog altijd op zijn eerste contractje uit 2014 speelt. "Wat is het beste voor zijn ontwikkeling? Het zou best kunnen dat we er uit gaan komen, maar we nemen in elk geval even de tijd."