Op de bank bij Feyenoord door Van Beek en Tapia: 'Dat is vervelend'

Op de bank bij Feyenoord door Van Beek en Tapia: 'Dat is vervelend'

13-12-2017 08:10
12

Jerry St. Juste heeft zich ogenschijnlijk moeiteloos aangepast bij Feyenoord. De verdediger maakte vorige week als invaller de winnende in het Champions League-duel met Napoli (2-1).

"Het voorlopige hoogtepunt van mijn loopbaan. Ik had in de zomer nooit kunnen vermoeden dat ik in het eerste half jaar al zoveel zou spelen", zegt St. Juste tegen De Telegraaf. "Ik begon tegen Napoli op de bank en het was fantastisch om mijn laatste Champions League-wedstrijd zo af te sluiten. Precies hiervoor ben ik naar Feyenoord gekomen."

"De intensiteit op de training is hoger en waar krijg je nog meer de kans om tegen Manchester City, Napoli en Shakhtar Donetsk te spelen?", vervolgt St. Juste, die door de goede prestaties van Sven van Beek en Renato Tapia wel even pas op de plaats moet maken achterin. "Dat is vervelend, maar daar moet je als voetballer mee 'dealen'. Ik kan het alleen maar terugdraaien door goed te trainen en te spelen", laat hij weten aan de NOS.

St. Juste neemt het woensdagavond met Feyenoord op tegen zijn oude club sc Heerenveen. Hij is de Friezen nog altijd dankbaar voor zijn opleiding. "Bilal Basacikoglu, Hakim Ziyech en Daley Sinkgraven maakten hetzelfde mee. De club voert in de jeugd een goed beleid. Ik heb er dertien jaar met trots en plezier gespeeld."