Fraser baalt van Vitesse-supporters: Die wisselwerking is er niet altijd

Fraser baalt van Vitesse-supporters: "Die wisselwerking is er niet altijd"

13-12-2017 08:30
52

Henk Fraser won met Vitesse de KNVB Beker en bezorgde de Arnhemmers daarmee de eerste prijs in de clubhistorie. Toch kijkt de Vitesse-trainer niet met een voldaan gevoel terug op het jaar 2017, waarin de bekerwinnaar vooral in thuiswedstrijden nogal eens punten liet liggen.

"Dat clubs hier defensief spelen, daarover kun je gerust discussiëren", vertelt Fraser aan De Gelderlander. "Maar ik stel dan óók dat wij niet altijd de energie hebben getoond om teams kapot te spelen. Ik begrijp de keuzes van de tegenstanders wel. Wij moeten het antwoord geven. (...) Ik heb de onvrede ook. Het was te vlak. Net niet."

Fraser mist vaak de voetbalsfeer in het Gelredome. "Ons thuisvoordeel is vaak betrekkelijk. Wij moeten ons publiek overhalen om ons te steunen. Ik vind dat publiek ook moet herkennen wanneer het moeilijk is. Dan heb je steun nodig. Die wisselwerking is er niet altijd."

Fraser is ook kritisch naar zichzelf toe: hoewel hij de enige Vitesse-trainer ooit is die een hoofdprijs wist te pakken met de Arnhemmers, vindt hij zichzelf niet de beste trainer in Arnhemse dienst. "Dat is Henk ten Cate", vindt Fraser. "Hij werd derde (in het seizoen 1997-1998, red.). Ongekend. De vijfde plek van vorig seizoen en de beker van deze groep verdienen wel alle respect. Het is echt een heel goed resultaat. De spelers hebben maximaal gepresteerd.”