Gigantisch aantal zaakwaarnemers in Nederland: Op achtergrond nog meer bezig

Gigantisch aantal zaakwaarnemers in Nederland: "Op achtergrond nog meer bezig"

13-12-2017 10:16
14

In Nederland zijn meer zaakwaarnemers dan ooit geregistreerd bij de KNVB. Er zijn nu 277 geregistreerde spelersmakelaars, bijna net zoveel als in Duitsland.

Dat meldt Voetbal International. En er zijn nog veel meer ongeregistreerde zaakwaarnemers, stelt directeur Louis Everard van de spelersvakbond VVCS. "Op de achtergrond zijn er nog veel meer bezig. Die wachten eerst op een transfer, pas als het zover is registreren ze zich bij de KNVB. Zo stellen ze de vijfhonderd euro administratiekosten zo lang mogelijk uit…", aldus Everard in het weekblad, dat berekende dat er nu één makelaar is op twee Eredivisie-voetballers. "Veel figuren doen het als nevenactiviteit, de markt is te klein."

VI kreeg bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel de bevestiging dat er veel zaakwaarnemers zich nog niet bij de KNVB geregistreerd hebben. De meest opvallende vondst is het bedrijf Rommel Gezocht, dat huizen verbouwt, tweedehands kleding verkoopt en zich bezig houdt met voetbaltransfers. Ook aannemers, taxichauffeurs en kledingverkopers mengen zich in de wereld der zaakwaarnemers.