Ajax maakt fout: 'Als hij naar PSV was gegaan zou hij al transfer gemaakt hebben'

Ajax maakt fout: 'Als hij naar PSV was gegaan zou hij al transfer gemaakt hebben'

13-12-2017 11:20
68

Ajax heeft Richairo Zivkovic niet op de juiste manier begeleid. Dat stelt Keziah Veendorp (20), speler van FC Emmen die in de jeugd van FVV en FC Groningen met de huidige spits van KV Oostende samenspeelde.

Zivkovic werd bij FC Groningen op zijn zestiende de jongste debutant en doelpuntenmaker. "Ik denk dat ik het ook moeilijk zou vinden als ik op die leeftijd zo veel aandacht zou krijgen. En dan ging Richie ook nog eens naar Ajax, zijn droomclub", zegt Veendorp, die afgelopen zomer bij FC Groningen vertrok, in Voetbal International.

Wedden

Meer odds

"Naar mijn mening is Ajax tekortgeschoten. Ze lieten die jongen naar Amsterdam verhuizen zonder zijn ouders. Hij moest voor het eerst op zichzelf wonen, maar er was geen begeleiding of niks. Als je een speler voor zoveel geld koopt – 2,5 miljoen euro – dan moet je ook in hem investeren, lijkt me", vindt Veendorp. "Maar ik denk dat Rich ook gewoon geen Ajax-speler was. Mijn vader vergeleek Richie altijd met Ruud van Nistelrooy. PSV zou perfect bij hem passen. Als hij daarnaartoe was gegaan zou hij daar nog steeds spelen, denk ik. Of misschien al een transfer achter de rug hebben."