Van der Vaart op de tribune bij WK-wedstrijd: Zij is ook veel beter dan ik

Van der Vaart op de tribune bij WK-wedstrijd: "Zij is ook veel beter dan ik"

13-12-2017 18:41
11

Het WK handbal is in volle gang en Rafael van der Vaart is er elke wedstrijd van de Oranjevrouwen bij. Dat kan, omdat hij al in de winterstop zit met FC Midtjylland.

"We hebben een heel lange winterstop in Denemarken. Korte zomerstop, lange winterstop. Dus ik heb alle tijd", vertelt Van der Vaart in de rust van de WK-kwartfinale tussen Nederland en Tsjechië aan Ziggo Sport. Met een knipoog verwijst hij naar zijn marginale rol bij Midtjylland. "Ik voetbal sowieso niet veel, dus dan heb je sowieso ook meer tijd."

Van der Vaart, die zichzelf gekscherend een 'handbalman' noemt, is in Duitsland, omdat zijn vriendin Oranje-sterspeelster Estevana Polman is. "Het is een fantastische sport. onwijs spannend. Ik kijk graag voetbal, maar dan zie je af en toe zulke saaie wedstrijden zonder goals. Hier gebeurt altijd wat", aldus Van der Vaart, die Polman in de eerste helft van Nederland - Tsjechië vijf keer zag scoren. Hij maakte er zelf twee in vijf interlands tegen Tsjechië. Lachend: "Zij is ook veel beter dan ik."