Breaking news

Löw kondigt vertrek aan: Duitsland moet na 15 jaar op zoek naar nieuwe bondscoach

Real Madrid worstelt zich langs Ten Cate in spektakelstuk en is WK-finalist

Real Madrid worstelt zich langs Ten Cate in spektakelstuk en is WK-finalist

Gepubliceerd: woensdag 13 december 2017 om 19:54wo 13-12-2017 om 19:54

Real Madrid heeft met hangen en wurgen de finale van het WK voor clubs bereikt. In een spectaculaire pot tegen het Al-Jazira van Henk ten Cate werd het 1-2 voor de Champions League-winnaar.

Het moest uit de tenen komen bij Real Madrid, dat zelden zoveel kansen verprutste als woensdagavond in de Verenigde Arabische Emiraten. In de eerste helft loste de ploeg van Zinedine Zidane zeventien schoten, waarvan vijf op doel. Twee doelpunten werden afgekeurd.

In de veertigste minuut liet Al-Jazira zich voor de eerste keer zien in het strafschopgebied van Real Madrid en prompt was het raak. Romarinho schoot de bal beheerst in de lange hoek op aangeven van geboren Amsterdammer Mbark Boussoufa. Direct na rust leek Al-Jazira zelfs op 2-0 te komen, maar Boussoufa werd teruggefloten vanwege buitenspel.

In de tweede helft blééf Real Madrid onzorgvuldig in de afronding, maar kwam de Champions League-winnaar wel op gelijke hoogte. Cristiano Ronaldo snoerde de fans in het Zayed Sport City Stadium in Abu Dhabi de mond: 1-1. Vervolgens werd een goal van Al-Jazira weer afgekeurd.

In de slotfase raakte Karim Benzema voor de vierde keer het aluminium én werd een poging van Al-Jazira van de lijn gehaald door Real-verdediger Nacho. Op het moment dat de halve finale leek uit te draaien op verlengingen, sloeg Real Madrid tóch toe. Gareth Bale scoorde amper een minuut na zijn invalbeurt met zijn eerste balcontact. In de finale treft Real Madrid het Braziliaanse Grêmio.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws