PSV levert twee punten in, mist winterkampioenschap en geeft Ajax nieuwe kans

13-12-2017 20:22
231

PSV heeft zichzelf woensdagavond een uitermate slechte dienst bewezen. FC Groningen knokte zich in de dying seconds naar een 3-3 gelijkspel tegen de Eredivisie-koploper.

Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor PSV. Binnen zestien minuten leidde de ploeg van trainer Phillip Cocu met 0-2 door doelpunten van Marco van Ginkel en Bart Ramselaar, die de gepasseerde Gáston Pereiro verving in de basiself. Aan de openingstreffer van Van Ginkel ging een zeldzame fout van Groningen-doelman Sergio Padt vooraf.

PSV leek een makkelijke avond tegemoet te gaan, maar moest na 31 minuten de aansluitingstreffer incasseren. Yoell van Nieff maakte de 1-2 met zijn specialiteit: de vrije trap. Zes minuten later was de marge echter weer twee doelpunten door een rake penalty van Van Ginkel.

In de rust greep Groningen-trainer Ernest Faber in door Mimoun Mahi en Lars Veldwijk te brengen voor Ritsu Doan en Tom van Weert. Dat sorteerde effect. Groningen kwam uitstekend uit de kleedkamer en kwam na 54 minuten op 2-3 via invaller Veldwijk. Hij benutte een penalty na hands van Van Ginkel.

Groningen klopte in het laatste half uur op de deur, maar PSV hield met hangen en wurgen stand. Aan de andere kant kregen de Eindhovenaren ook de nodige kansen op de beslissing. Toch ging het in de dying seconds nog mis voor PSV: Mike te Wierik schoot de 3-3 binnen. Ajax kan donderdag tegen Excelsior weer twee punten inlopen.