Van der Gaag kijkt naar Ajax-selectie: 'Dat zorgt voor een extra speler'

Van der Gaag kijkt naar Ajax-selectie: 'Dat zorgt voor een extra speler'

13-12-2017 20:44
15

Mitchell van der Gaag maakt zijn borst nat voor de wedstrijd van donderdag tegen Ajax. De trainer van nummer elf Excelsior vindt de ploeg van Marcel Keizer een van de makkelijkst voetballende teams van Nederland.

"Als je kijkt naar de laatste vier wedstrijden heeft Ajax negentien goals gemaakt. Dat geeft wel aan hoe Ajax ervoor staat", zegt Van der Gaag tegen RTV Rijnmond. "Zeker na de overwinning op PSV. Dat geeft ze een extra boost. Dat weet je van tevoren. Ook al zou Ajax in een mindere fase zitten, waar ze nu niet in zitten, dan hebben ze nog zo veel kwaliteit. Je moet daar altijd scherp zijn en nu helemaal. Goede spelers met individuele kwaliteiten. Dat valt nu allemaal samen."

Van der Gaag noemt Frenkie de Jong als een van de uitblinkende Ajacieden, die de laatste wedstrijden als vierde inschuivende verdediger speelt. "Onder andere. Dat zorgt opbouwend voor een extra speler. Een speler met veel kwaliteiten die niet alleen vooruit passt, maar ook een individuele actie heeft. Hij heeft het vermogen om het middenveld in te komen met de bal en te versnellen. Dan zie je ook dat Ajax op de flanken jongens heeft die kunnen scoren. Je ziet dat het goed in elkaar valt."