Roda JC-middenvelder aast op doorbraak in Bundesliga: Heel grote club

Roda JC-middenvelder aast op doorbraak in Bundesliga: "Heel grote club"

14-12-2017 14:40
12

Roda JC-middenvelder Tsiy William Ndenge hoopt binnen een paar jaar een belangrijke kracht te zijn voor Borussia Mönchengladbach. Als huurling in Kerkrade hoopt de twintigjarige middenvelder zich door te ontwikkelen, vertelt Ndenge opm de website van de club. 

"Het niveau bij Borussia Mönchengladbach is zeer hoog. Het is een heel grote club die momenteel vierde staat in de Bundesliga en afgelopen seizoen nog in de Champions League uitkwam. Het verschil met Roda JC is groot, al kwam ik zelf vorig seizoen voor het tweede team uit", steekt de jeugdinternational van Duitsland van wal op het digitale thuis

"Wij speelden tegen clubs als Alemannia Aken, Rot Weiss Essen en KFC Uerdingen in de Regional Liga, het vierde niveau in Duitsland. Het voetbal in de Eredivisie is beter en met vrijwel altijd volle stadions aantrekkelijker. In De Kuip of in De ArenA voor 40 of 50 duizend mensen spelen, is heel bijzonder om mee te maken."

Een doorbraak in Duitsland is zijn doel. "Dat streef ik inderdaad na. Al is een droom misschien wat teveel gezegd omdat ik er niet zo ver van verwijderd ben. Daarom zie ik het meer een doel. Dat neemt niet weg dat het vanuit de jeugd van Borussia bepaald niet eenvoudig is om basisspeler te worden."

Dit seizoen deed Ndenge zestien keer (vijf invalbeurten) mee in de Eredivisie.